tirsdag 4. februar 2014

En lang og tynn regnbue

Den første gangen jeg så noen strikke med Kauni var da Monstermønster la ut denne genseren på bloggen sin i september 2012. Da hadde jeg strikket i ca et år, og syntes genseren var kjempefin. I november la hun ut regnbue-teppet sitt, og da måtte jeg skrive opp Kauni på ønskelisten min til jul. Jeg fikk hele tre store nøster - nok til å strikke nesten hva som helst!

Nøstemaskin er kjekt å ha når man skal strikke i garn med lange fargeskift.
Men først måtte garnet lagres en stund, naturligvis. Det var ikke før jeg fikk Nøstebarn-boka til bursdag i april at jeg fant noe jeg ville bruke garnet til. Inspirert av frk. Snupp måtte det bli en Nøstebarndress. Så da nøstet jeg opp to like garnkaker og satte igang. Siden jeg lider av akutt Second Sock Syndrome strikker jeg alltid ermer og bein (og sokker og votter) samtidig med magic loop-metoden.
To ben på en gang; en kur for SSS.
Jeg droppa forkorta rader i ryggen for at stripene bak ikke skulle bli rare. Jeg la på litt ekstra på lengden for å kompensere for å droppe de forkorta radene, og så la jeg på litt ekstra fordi hele internett er enige om at Nøstebarn-oppskriftene er litt korte og brede og har godt av litt ekstra lengde, og så la jeg på litt ekstra fordi jeg misforsto oppskiften bittelitt, og vips, så hadde jeg en dress som passer til et ganske langt og tynt barn.
Lang og slank.
Da jeg kom til ermene støtte jeg på problemer. Hvis jeg bare strikker dem nedenfra og opp fra det stedet jeg er i nøstet, så kommer de jo til å kræsje helt med bolen. Perfeksjonist som jeg er måtte jeg forsøke å finne en bedre løsning enn det! Så da var det frem med nøstemaskinen, og så nøsta jeg opp littegrann på hvert nøste, til jeg kom til begynnelsen av neste farveskift (i mitt tilfelle, der garnet var i ferd med å skifte fra grønt til blått). Det oppnøstede garnet la jeg til side, for det skulle bli bærestykket. Så la jeg opp med provisional cast on og strikket ermene ovenfra og ned. Det ble ikke helt perfekt, skillet mellom erme og bol er fortsatt relativt synlig. Neste gang tror jeg jeg skal stikke hull på enda et nøste for å få det helt, helt perfekt.

Overgang fra erme til bærestykke.
Ikke så verst, men ikke helt perfekt.
Dressen er strikket rundt, og heklet sammen og klippet opp til slutt. Kauni er ubehandlet garn, så det er ikke skummelt å klippe i.

Jeg har to nøster og litt rester igjen. Tro hva jeg skal gjøre med dem? Skulle det skorte på ideer kan jeg vel alltids ta en titt på bloggen to vrange, der er det flust av inspirasjon og vakre plagg i regnbuegarn.

De myke fakta;
Mønster: Heil dress i dobbelt 2-tråds garn fra Nøstebarn
Størrelse: 3 år?
Garn: Kauni 8/2 Effektgarn og Kauni 8/2 Solids
Pinner: 3.5 og 4
På ravelry: Teletubby

6 kommentarer:

 1. Den ble flott! Syns ermene ble helt fine jeg - da fikk du jo med blåfargen også, og det gjorde seg! Jeg tenker at det må være morsomt for et barn å ha et så fargerikt plagg :-)

  SvarSlett
 2. Veldig fin! Genseren du linker til har også en sånn overgang mellom bærestykke og erme, men det har jeg ikke tenkt på før jeg ble minnet på det nå. Så i bruk ser man det ikke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Det er kanskje litt lettere å få overgangen jevn når man strikker fra toppen og ned? Jeg synes i alle fall overgangen er nesten helt usynlig på dine bilder :)

   Slett
 3. Åh! Denne var utrolig kul! Har ikke skjønt hvordan disse dressene lages før, men så greit når en kan bruke garn som skifter farge!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Og virker ikke alt mye enklere når man har fasitsvaret? :) Anbefaler å prøve Kauni en gang, det er kjempemotiverende å se stripene forandre farge.

   Slett
 4. Kjempefin! Vi mangler heldress i regnbuesamlingen vår, så det har jeg faktisk en vag plan om å strikke. ;o)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...