onsdag 26. februar 2014

Røff tunika

Selv om jeg har noen strikkebøker (5 ved siste telling) må jeg innrømme at jeg oftere blar gjennom oppskrifter på Ravelry enn gjennom de fysiske bøkene. Det hender ganske ofte at jeg blar gjennom oppskriftene til bøker jeg eier på Ravelry, velger noe jeg vil strikke, og henter ut boka og leser oppskriften. Derfor har jeg strikket lite fra den første strikkeboka jeg fikk, Strikkelyst. Enda den er proppfull av oppskrifter er de aller færreste av dem lagt ut på Ravelry, så jeg kommer rett og slett ikke på å strikke noe derfra. Jeg vet at jeg som
bruker kan legge ut mønstre, men hvorfor legger ikke forlag eller forfatter ut mønstre selv? Det må da lønne seg at potensielle kjøpere kan titte på mønstrene når de vurderer å kjøpe boka?

Jeg fikk et innfall om å bla gjennom den fysiske boka, og da falt jeg for mønsteret Røff tunika. Den er strikket ovenfra  og ned med rundsal og mønster, og jeg trenger å øve meg på mønsterstrikk. Jeg synes nemlig det er veldig vanskelig å få fint, men øvelse gjør mester.


Strikkefastheten min endret seg en del noen cm nedover på bolen, etter at jeg rekket opp et stykke av bolen og strikket den på nytt. Strikkefasthet er ikke en styrke hos meg, og overgangen var ganske merkbar før blokking, men nå synes den ikke noe særlig. Grunnen til at jeg rekket opp var at jeg syntes genseren ble litt vid, så jeg ville ta inn ekstra masker både i ryggen og sidene. Fordelen med å strikke ovenfra og ned er at det er så lett å gjøre endringer etter eget forgodtbefinnende. Nå er den mye smalere nederst enn øverst, og jeg synes det ble kult, selv om det ikke er helt etter oppskriften. For ikke å snakke om at jeg synes den sitter veldig pent på.

Jeg er fornøyd, altså, selv om jeg ser litt morsk ut.

I ettertid ser jeg at jeg gjerne skulle hatt forkorta rader bak i nakken for å gjøre den litt høyere bak enn foran. Da jeg kom på at forkorta rader er lurt var jeg nesten nederst på bolen, så da la jeg til noen forkorta rader der i stedet. Det er greit at rumpa blir holdt skikkelig varm, i alle fall ;)

Jeg syntes dette prosjektet var morsomt i begynnelsen, særlig i mønsterdelen på salen, men når jeg kom til bol og ermer begynte det å gå trått. Jeg blir veldig lei av store prosjekter hvor jeg må gjøre det samme igjen og igjen - i dette tilfellet glattstrikk, glattstrikk, glattstrikk. Det er kanskje derfor jeg strikker så mye babytøy?

Alt i alt ble jeg likevel veldig fornøyd med genseren. Den passer bra, og jeg er stolt over at mønsterdelen ble nogen lunde jevn og fin. Og jeg er fornøyd med fargene også, selv om de kanskje ikke er så veldig spennende.

Har blokket genseren så halsen ligger lenger ned foran,
og markert for meg selv hva som er bak :)
De myke fakta;
Mønster: Røff tunika
Størrelse: S
Garn: Mor Aase Superwash
Pinner: 3 mm, 3.5 mm
På ravelry: Prosjektside

I chose this pattern because I need to practice stranded knitting - I find it hard to make it even. The gauge changes a little on the body, because I ripped it after knitting half of the body. It turned out a little to big, so I tightened my stsiches and decreased quite a bit. The pattern doesn't include short rows, and when I realized I should have added some I was so far down the body that I ended up adding some near the bottom instead, and then I blocked the sweater to make the neck higher. All in all I was very pleased with the sweater.

10 kommentarer:

 1. Fin! Og jeg må innrømme at jeg elsker glattstrikk på rundpinne, det går liksom så fort unna. Men mønsterstrikk er også fantastisk gøy.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sikkert bare jeg som har dårlig holdning ;) Skal prøve å nyte glattstrikken neste gang :)

   Slett
 2. Haha, jeg er som Sigrid, synes det er gøy med mønsterstrikk, men elsker glattstrikk på rundpinne.

  Genseren din ble veldig fin!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, jeg liker den veldig godt selv :)

   Slett
 3. Den ble flott! Jeg har også den boka, men bruker den lite, selv om det er mange fine modeller i den. Din genser ble jo mye finere enn den i boka, forresten! Og fine bilder av deg!

  Har forresten lest et sted at noen bruker et halvt nr større pinner på mønsterstrikk, fordi der strikker man stort sett litt strammere. Har ikke prøvd det selv, men det høres jo litt lurt ut...

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, og takk for tips - kanskje jeg skal prøve å endre strikkepinner i mønsterdelen. Men jeg er så redd for å strikke for stramt i mønsterdelen, så problemet her var egentlig det motsatte, at mønsterdelen ble litt løs.

   Slett
 4. Så fine strikkerier.. og så flott modell :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :D
   Men du, hvor har det blitt av bloggen din?

   Slett
 5. Wow, denne var knallfin! Nå fikk jeg også lyst til å lage en slik! Genseren sitter perfekt på deg! Deilig at plagget er strikket ovenfra og ned:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gjør det! :) Jeg har nærmest flyttet inn i denne genseren - den er helt super!

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...