onsdag 19. februar 2014

Om bruksanvisninger og tutorials

Sminkepung etter Strikkepikens mønster
Jeg har oppdaget noe fantastisk - alle de føttene som følger med symaskinen, de har faktisk en funksjon! Hvem skulle trodd det? Ikke jeg i alle fall, jeg som har brukt standardfoten til alt.

Og ikke bare har de forskjellige føttene forskjellige funksjoner, men de står atpåtil forklart i bruksanvisningen som følger med symaskina. Hva gir du meg?!*


Jeg synes det kan være så inderlig kjedelig å lese bruksanvisninger, så jeg pleier å bare skumme de første sidene, og så hive meg uti det. Men "tutorials" på internett, med både fargebilder og videoer, det liker jeg. Ikke så rent skjelden følger jeg en Pinterest-lenke, oppdager en fantastisk ting man kan gjøre med kameraet eller symaskinen, og så sjekker jeg bruksanvisningen min og oppdager at akkurat samme triks står forklart (i knusktørre ordelag) der.

Knapper festet med knappefot.
Her kan man også skimte foret.
Etter en surferunde på Pinterest bestemte jeg meg for å lære meg å bruke både glidelåsfoten og knappefoten. Jeg synes det er morsommere å lage noe ordentlig med en gang, så jeg bestemte meg for å prøve meg på Strikkepikens kjempesøte sminkepung.

Min sminkepung er sydd av dongeri fra gamle jeans og foret er fra den samme lakenposen som jeg brukte da jeg sydde pinnemappen min. Jeg sydde ikke inn quiltewatt, både fordi dongeri er ganske stivt i seg selv, og fordi jeg ikke aner hvordan man bruker det. Jeg synes dongeri er helt supert å sy med. Jeg liker det litt røffe preget, samtidig som de ferdig produktene blir veldig robuste.
Nå trenger ikke jeg egentlig en sminkepung, ettersom jeg ikke sminker meg noe særlig. Men pungen har plass til et garnnøste og noen kroker eller pinner, så jeg skal nok finne et bruksområde for den.

Akkurat passe stor til et garnnøste og noen heklekroker. 

* For ikke å snakke om at bruksanvisningen forklarer hvordan man endrer trådstramheten - det viste seg at det var det eneste problemet med symaskinen.

4 kommentarer:

 1. Så flink du er, min store skrekk er å sy i glidelås, det har jeg aldri fått til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Dette er den aller tryggeste måten å begynne med glidelåssying, tror jeg, fordi glidelåsen er det aller første som sys fast. Da er det lettere å ungå at den for eksempel blir bulkete, som den fortsatt alltid blir når jeg syr klær ;)

   Slett
 2. Så flott sminkepung! Det er alltid kjekt å gjøre slike oppdagelser:) Jeg driver også å utforsker mine symaskiner

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   Jeg tror du har kommet et lite stykke lenger enn meg i symaskin-utforskingen, men det er gøy å vite at det alltid er mer å lære :D

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...