onsdag 6. august 2014

Skjørt i solnedgang

Jeg har sett en del maxiskjørt-tutorials på Pinterest, men lenge trodde jeg at det bare var en refleksjon av at mange Pinterest-brukere er kristenkonservative damer fra USA som er veldig opptatt av "anstendig" påkledning. Den feiloppfattelsen har jeg fått korrigert, maxiskjørt er faktisk kult, og lillesøster ville gjerne ha et.


Heldigvis har den andre lillesøsteren min en symaskin med stretch-sømmer, siden skjørtet er sydd i jersey-stoff. Stoffet er dansejersey fra Stoff og Stil, og var veldig mykt og lett. Jeg har ikke fulgt noen oppskrift, jeg bare prøvde å sy noe som lignet på de skjørtene hun viste meg bilder av som hun likte.


I motsetning til de fleste tutorialsene jeg fant på Pinterest skulle dette skjørtet ha knyting i livet. Det er en strikk inne i linningen også, så skjørtet skal holde seg på plass.


Skjørtet har allerede rukket å være med lillesøster på Kreta, der bildene ble tatt. Jeg var dessverre ikke med, men jeg sendte med en bestilling på kule bilder til bloggen, så da går det jo bra (for den eneste grunnen til å dra på ferie er vel å få nye kule bakgrunner til bloggfotograferingen?).


11 kommentarer:

 1. Kjempekult skjørt.
  Jeg liker lange skjørt selv om alle mine skjørt akkurat nå er forholdsvis korte. :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Selv synes jeg lange skjørt ofte hemmer bevegelsesfriheten min for mye, så da foretrekker jeg bukser. Men det er jo morsomt å sy, da :)

   Slett
 2. Stilig! Det ser utrolig deilig ut også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det tror jeg det var, for stoffet var så lett og mykt. Det har jo så mye å si hva man syr av :)

   Slett
 3. Kjempekult skjørt! Det ville nok søstrene mine likt også, heldig hun som har en syende søster!

  SvarSlett
  Svar
  1. Og ikke minst heldig som har en søster som ikke er vant til å motstå trygling om "pleeaase, kan jeg få denne?", og faller pladask og gir henne alt hun ønsker seg ;) Hvor gamle er dine søstre, da?

   Slett
  2. Ja, det får'n si! Søstrene mine er 21 og 17 - og ikke søstre med hverandre, bare med meg. Har strikket Skappelgenser til den ene, nå er det på tide å strikke genser til den andre ;)

   Slett
  3. Det høres ut som vi har litt like familier :P Mine søstre er 12 og 17, og heller ikke søstre med hverandre. Så heldige dine søstre er som får skappelgenser - det har jeg bestemt motsatt meg å strikke :P

   Slett
  4. Så gøy :) Jeg er mye eldre enn både deg og dem da, var 20 da den eldste av søstrene mine ble født ;)

   Jeg slapp heldigvis unna med én Skappel, den andre ble det bestemoren som strikket, men jeg har sagt jeg skal strikke en Acnekopi/Kamillegenser med striper :)

   Slett
 4. Så fint det var! Sånn et skulle jeg hatt i sommer :) sydde om en gammel kjole som hadde feil lengde, så den ble maxiskjørt i stedet.

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, det hørtes deilig ut. Og moro med ting man har laget selv :D

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...