onsdag 13. august 2014

Møllmotstand

Det er få ting strikkere frykter mer enn møll. Kanskje å klippe i strikketøy, men der vil jeg påstå at den underliggende frykten er den samme; nemlig å se noe du har brukt timesvis og dagesvis på å lage rakne og bli ødelagt. Jeg har heldigvis aldri hatt besøk av møll selv, men i sommer møtte jeg en liten jakke som hadde vært mindre heldig, og som dessuten tilhørte noen som ikke visste helt hvordan de skule få reparert den.


Noe av det morsomste med å være strikker (og dårlig til å innse egne begrensninger), er alle tingene man blir bedt om å lage eller fikse. Denne jakka hadde flere hull, og blir de ikke reperert har de en tendens til å vokse og vokse.Som vanlig gjorde jeg det litt mer komplisert enn nødvendig - i stedet for å bare stoppe (som jeg ikke egentlig vet hvordan man gjør) tok jeg garn i samme farge, festet tråden i maskene på siden av hullet og strikket over hullet. Tråden jeg brukte var bittelitt tykkere, så det ble dessverre litt klumpete der hullene hadde vært.


Kragen var såpass møllspist at jeg rekket den opp et godt stykke nedover raglanfellingen, dampet garnet og strikket den opp igjen. Det ble ikke helt nok garn, så kragen fikk en annen farge til slutt.


En ting jeg liker med hjemmelagde plagg er at det oftere er lettere å reparere dem når de blir ødelagt enn det er å reparere butikk-klær (i alle fall synes jeg det). Og det er jo rett og slett å redde verden litte grann, det, når klærne kan brukes lenger.

7 kommentarer:

 1. Så flott! Er det en gammel jakke? Den gjorde seg godt med hvit halskant, synes jeg. Jeg tok nettopp med et lite strikkesett hjem fra lagring hos moren min for å fikse litt på den og gi det videre. Gjenbruk er bra!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tror ikke jakken er så gammel, men den er nok strikket etter en litt eldre oppskrift. Hvis jeg ikke husker feil er den kjøpt av en eldre dame på en kirkebasar på Sørlandet et sted.
   Det er moro å fikse opp i gammel strikk, håper du legger ut på bloggen hvordan det blir :)

   Slett
  2. Det håper jeg også, hehe :p Kan ikke love noe, men bilder blir det nok på Ravelry i alle fall. Det er et sett jeg strikket for et par år siden nå, så ikke så veldig gammelt da :)

   Slett
 2. Uha! Møll er Selveste Skrekken. Flott jobb med lapping - jeg har mye å lære på den fronten, så suger til meg alle tips :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke så vanskelig, det er på en måte vanskelig å gjøre noe feil Og så føles det bra når klærne kan brukes litt til :)

   Slett
 3. Så bra du kunne hjelpe den stakkars jakken. Det er så kjekt når strikketøy får litt lenger liv :-) og så er det jo bare sjarmerende om man kan se at den er fikset litt på, og vite det at jakken har en historie :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant! Når vi bruker så lang tid på å lage noe kan man jo ikke bare kaste det fordi det får et lite hull :)

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...