søndag 24. august 2014

En liten oppfinnelse

Lillebror (24) har kjøpt seg bunad, og jeg meldte meg selvfølgelig frivillig til å strikke bunadsokker. Men bunadsokker trenger hosebånd, og jeg som elsker å lære nye ting tenkte at det sikkert ville være morsomt å lære seg å flette sokkebånd.

Det var det ikke. Selv om jeg fant både skriftlig beskrivelse og en video som viste fremgangsmåten, så syntes jeg det var kjempevanskelig. Altså, konseptet var greit nok å forstå, men å gjøre det i praksis? Det ble bare rot, og jeg klarte ikke å holde kontroll på rekkefølgen på trådene i det hele tatt.


Dette ville jo vært mye lettere hvis jeg hadde noe som holdt trådene på plass mens jeg flettet, tenkte jeg, og siden jeg var på hytta og hadde snekkerutstyr lett tilgjengelig bygde meg en liten vev. Prinsippet er ganske enkelt, det var en ramme av tre med tre hyssingsnorer som hosebåndet og trådene er festet til. Siden har jeg fått pappa til å lage en litt mer fancy variant til meg, som bruker sykkeleiker i stedet for hyssing. I begynnelsen knøt jeg trådene fast i maskemarkører, men nå bruker jeg gardinklyper til å holde trådene på plass.

Hosebåndvev fra pappa
Det er sikkert juks å gjøre det sånn, og bunadpolitiet kommer sikkert til skjære tenner av ergrelse, men det funker, altså, og jeg syntes i alle fall det var lettere enn å prøve å lære å gjøre det "ordentlig".

Test-hosebånd. Det ordentlige skal bli litt bredere.

8 kommentarer:

 1. Men det var jo lurt! Ser ut som det er mange tråder å holde styr på her, og det er vel ikke noe galt i å være litt smart? Blir fint! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og dette er faktisk færre tråder enn de fleste hosebånd har. Bøyer meg i støvet for de som klarer å holde orden på 32 tråder med bare fingrene!

   Slett
 2. Jeg synes dette var veldig lurt! Kreativt å i det hele tatt komme på en sånn oppfinnelse :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk. Nød lærer naken kvinne å oppfinne, er det ikke omtrent sånn det gamle ordtaket er? ;)

   Slett
 3. Så smart! Dette blir jo riktig fint:)

  SvarSlett
 4. Bunadspolitiet burde juble over ditt initiativ og din oppfinnsomhet. Det er slikt som gjør at tradisjoner ikke dør ut og at nye oppstår. Jeg er mega imponert.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sånn kan man jo også se det ;) Tusen takk for en hyggelig kommentar i alle fall!

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...