torsdag 10. juli 2014

Skal jeg bære deg?

Jeg har vært på ferie på Sørlandet, og der fikk jeg lov til å nesten annektere en liten gutt, for å tilfredstille min enorme entusiasme for små mennesker. Rett før jeg reiste sydde jeg to mei tai-er for stemoren min, som jeg fikk mulighet til å prøve ut nå.

Akkurat passe til et 9 måneder gammelt barn,
forhåpentligvis også passe for 12-13 mnd
Når jeg ikke er på Sørlandet går ferien nemlig til å jobbe i verdens beste barnehage her i Oslo (stemoren min er styreren, men jeg har jobbet i ganske mange barnehager, så jeg vil påstå at jeg nesten ikke er forutinntatt). I august kommer det mange ett-åringer som aldri har gått i barnehage før, og som skal være borte fra foreldrene sine for første gang. Noen tar det på strak arm, men noen trenger litt mer hjelp i overgangen, og sistnevnte bidrar til at september kommer med en del sykmeldinger på grunn av vonde armer, skuldre og rygger.

To mei tai-er. Like, bortsett fra at de har fått forskjellig pynt.
Jeg har hatt lyst til å prøve meg på å sy en mei tai ganske lenge, så nå kunne jeg slå to fluer i en smekk - gjøre jobben en tjeneste og prøve meg på noe jeg gjerne ville sy men ikke trenger selv. Jeg fant en veldig god tutorial via Pintrest, kjøpte materialer på Stoff og stil og satte i gang. Jeg synes de var ganske herk å sy, det er mange lag som skal sys gjennom, og det tok lang tid. Dessuten har jeg aldri sydd i noe så støvete som cordfløyel før, følte at jeg hadde lungene fulle av cordfløyel-rusk til slutt.

Fornøyde begge to
Jeg droppa hette, men fulgte ellers tutorialen. Stoffene er brun "Fløyel mellemriflet" og rød "struktur lin/viskose", og stroppene er polstret med polarfleece.

Storesøster på 4 fikk også prøve. Litt kort, men det gikk faktisk fint an å bære henne.
Skulle jeg sydd denne til et så stort barn ville jeg nok lagt på 15 cm ekstra i høyden.
Nå lurer du kanskje på hvordan en som jobber i barnehage kan regne det som ferie å bære rundt på et annet barn i flere dager, men da må jeg bare vise tilbake til min tidligere nevnte enorme entusiasme for små mennesker.

9 kommentarer:

 1. Så kjekt! Jeg kjøpte meitai av en syer på innfall etter ultralyd, og den har vært genial i bruk! Ennå i bruk, men nå sporadisk til fireåringen. Og tenker den må være super til barnehagebæring, dere får jo mye løfting og bæring.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, mei tai er flott å bære i, synes jeg. Jeg er spent på om knytting og sånn virker avskrekkende på de andre ansatte, men jeg syntes egentlig det var ganske enkelt å lære :)

   Slett
 2. Så fin mei tai, og herlige bilder! Veldig lurt å prøve bæretøy i barnehagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, er ikke begge to utrolig søte? :D

   Slett
  2. Jo, skikkelig skjønne unger! Og du stråler :-)

   Slett
 3. For en flott ide! :)
  Synes det er flott at du tenker på barne i barnehaven som ikke synes det er så greit å slippe mamma eller pappa så tidlig :)
  De ble jo skikkelig fine :)
  Og så vakre barn som sitter i den! :) Ser ut som du koser deg også :)
  Håper du har en fortsatt herlig sommer :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er ikke bare jeg som tenker på den heldigvis, det er en veldig flott barnehage med mange omsorgsfulle og flinke voksne :)
   Takk for fine komplimenter :)

   Slett
 4. Svar
  1. Takk. Kjempepraktisk, jeg skal nok sy en til meg selv hvis jeg noen gang får barn også :)

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...