tirsdag 22. april 2014

Masker og fletter

Når jeg strikker tiltrekker jeg meg både kjente og ukjente barn som vil vite hva jeg gjør, hva jeg lager og om de kan få være med. Trikset mitt pleier å være å la dem holde nøstet, og hvis de ikke er supertålmodige får de dra tråden ut og surre den rundt nøstet igjen og igjen mens jeg strikker. Det pleier å være overraskende populært hos de under 5.

Takk for hjelpen!

Når de blir litt eldre, derimot, skjønner de at nøsteholdingen egentlig ikke bidrar med så mye, og da vil mange av dem gjerne strikke selv. En 6-åring jeg kjenner hadde sett Braided-pannebåndet mitt, og mente at det der burde hun også kunne lage.


Easy-peasy, liksom.
For å øve seg på å strikke, frem til hun fikk tak i sitt eget garn i riktig farge (hvitt hadde hun planlagt, det ville sikkert mamma'n hennes vært fornøyd med), fikk hun lov å prøve seg litt på det strikketøyet jeg holdt på med. Hun satt på fanget og jeg ledet hendene hennes gjennom hele prosessen, inn i masken, hente tråden, ut av masken, slippe masken, gjenta. Det gikk ganske sakte, så da hun følte seg ferdig hadde hun strikket ca 10 masker.


Hun: Hvor mye har jeg laget?

Jeg: Disse maskene.
Hun; Men det er jo ingen fletter!?

Hvor er flettene!?
Nei, si det...

2 kommentarer:

  1. Haha! Godt med barn som har tro på egne ferdigheter! :D

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, ikke noe som er bedre enn det! Utfordringen når man vokser til er jo å tilpasse seg til sine faktiske ferdigheter uten å miste håpet helt ;)

      Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...