søndag 5. oktober 2014

Ikke bare strikking

Som jeg såvidt har nevnt tidligere er jeg oppvokst med en førskolelærer, og det kan man jo bli litt miljøskadet av. Da lillesøsteren min var på besøk forrige helg var det regn og kjipt vær. Så da tok vi på oss regndressen og gikk ut likevel, mens vi sa "det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær" lagde vi trolldeig (det får være grenser for hvor miljøskada man skal være; jeg er definitivt av den oppfatning at det finnes dårlig vær)


Trolldeig er lett å lage og hensynsfullt mot studentlommeboken, i tillegg til at man kan lage nesten hva man vil - what's not to like?

Totoro!
Totoro ble bursdagsgave til en venninne. Hun gikk på Steinerskolen, så jeg antok (og hadde rett i) at hun ville sette pris på trolldeig-gave.


De fleste av lillesøsters figurer ble med hjem før jeg fikk tatt skikkelige bilder, men jeg fikk beholde disse to knusbedårende egg-monstere.

Uhu!
Ugla ble inspirert grovt plagiert fra en uglefigur jeg fant på Pinterest. Den ble veldig tykk og god, og jeg tror at hvis den hadde fått andre farger ville den blitt en veldig fin pingvin.


En dormende kattepus ble det også tid til. Jeg liker hvor lite som skal til før menneskehjernen tolker følelser inn i ikke-levende ting; jeg er helt sikker på at denne pusekatten koser seg skikkelig.


Alle figurene er malt med Hobbylakk fra Panduro. Jeg har et sett med åtte grunnfarger (inkludert svart og hvit), og så blander jeg fram de fargene jeg ønsker meg. Det eneste problemet er at jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med de ferdige figurene. Mon tro om foreldre og besteforeldre fortsatt synes det er stor stas med trolldeig-gaver når giveren har blitt 26 år?

13 kommentarer:

 1. Så fine de var! Trolldeig er artig, det! Og disse er jo i en litt annen klasse enn de man gir bort når man går i barnehagen, så noen vil sikkert sette pris på dem! (Du trenger jo ikke kalle det trolldeig :D)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Ja, har heldigvis blitt litt flinkere til å lage trolldeig siden jeg var 6 ;)
   Hvis jeg skulle latt være å kalle dem trolldeig burde jeg kanskje ikke blogget om dem, da ;)

   Slett
  2. Å ... hehe, det tenkte jeg ikke på :p Men samme det, de er fine! Kom på at moren min har noen knøttsmå, forseggjorte figurer malt i russiske folkedrakter som er av trolldeig, nydelig arbeid og definitivt kunsthåndtverk!

   Jeg tror jammen jeg må få med noen og lage trolldeig en dag, jeg!

   Slett
 2. De kattene og uglene var veldig flotte, du kunne jo ha noen i en Give-away :))))
  Ha en fin søndag, hilsen Beth

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, jeg likte også dem veldig godt :D Og give away hadde kanskje vært noe :)

   Slett
 3. Fin inneaktivitet! Uglen ble nok min favoritt:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er veldig moro! Jeg er også glad i uglen :)

   Slett
 4. Fine! Og trolldeig vekker gode minner, jeg laget noen kilo av ymse figurer i tenårene. Ikke like stylish som disse, dog.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er godt å høre at vi er flere som ikke la fra oss trolldeigen da vi begynte på barneskolen :D

   Slett
 5. De ble jo veldig søte da :-) Hvis din mor fremdeles er førskolelærer blir hun sikkert veldig glad for å få de i gave! De er jo perfekt til å ha i barnehagen til små eventyrstunder og samlingstunder :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Og å gi dem til barnehagen er jo ikke dumt ;)

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...