torsdag 13. mars 2014

Mitt første hentesett

Denne dressen strikket jeg på bestilling rett før jul, tiltenkt en baby som ble født i januar. Det var bare andre gang jeg strikket mot betaling, og det er alltid skikkelig nervepirrende. Tenk om mottakeren ikke blir fornøyd, når jeg har fått penger og alt ting! Heldigvis virket hun fornøyd da hun fikk den, og dessuten har jeg fått fotografisk bevis for at dressen faktisk ble brukt, på vei hjem fra sykehuset, til og med. Ettersom mottakeren hadde valgt både farger og oppskrift var det jo ikke så mange overraskelser som kunne komme, og eventuelle små tekniske feil er det kanskje ikke så mange ikke-strikkere som oppdager.
En bitteliten dress
Jeg likte oppskriften veldig godt, men synes det var litt vanskelig å få trådene løse nok rett etter at jeg satte sammen ermene og bolen. Neste gang blir det strikking fra toppen og ned! Jeg la også inn noen forkorta rader i ryggen, både så det bli god plass til bleierumpa, og fordi ryggen er lenger enn fronten - særlig hos de alle minste som har ligget krøllet sammen inne i magen i mange måneder.

Lue
Det er første gang jeg har strikket djevellue sidelengs - hittil har jeg bare strikket Gros djevellue, som strikkes rundt. Synes det er skikkelig kult med panelet i kontrastfarge foran, det er ikke utenkelig at det blir flere av denne.

Smetteskjerf
Og det ble garn igjen, så da slang jeg på et smetteskjerf i perlestrikk. Litt ekstraservice siden det nærmet seg jul :)

De myke fakta;
Mønster: Wonderchild fra Drops
Størrelse: 0-3 mnd
Garn: Drops Baby Merino
Pinner: 2.5 mm
På ravelry: Skater suit

8 kommentarer:

 1. Veldig fint sett! Jeg har lovet et tvillingpar heldresser til høsten, denne var jo en flott variant av heldress!

  Og ja, det er nervepirrende å strikke på bestilling. Men det går som oftest bra :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den anbefales! Rundsal er jo så fint :)

   Slett
 2. For et nydelig sett i friske farger! Skjønner at det er nervepirrende med bestillingsstrikk, kanskje derfor jeg aldri har gjort det enda? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er gøy når mottakeren er fornøyd, da :)

   Slett
 3. Skikkelig søt dress! Heldige lille jenta som får holde seg varm i denne :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...