torsdag 20. mars 2014

Brudekiste

Noe av det morsomste jeg vet er å strikke baby- og barneklær. Så raskt, så enkelt, så nusselig! Den eneste (bittelille) ulempen er at jeg hverken har barn selv, eller har særlig mange barn i min nærmeste omgangskrets. Løsningen har blitt å legge det meste jeg strikker i en stor pose og spare det til den dagen jeg selv får barn.

To jakker, en genser og en dress.
Størrelsene varierer fra 2 til 4 år 
Jeg synes brudekiste er et litt snodig ord. Det er ikke mitt inntrykk at moderne menn først og fremst ønsker å inspisere potensielle koners husflidsferdigheter lenger. På engelsk kaller de det hopechest, som er litt mer nøytralt - disse klærne håper jo på barn, ikke nødvendigvis at jeg skal gifte meg (i den grad klær kan håpe på noe i det hele tatt). I gamledager hang kanskje disse tingene mer sammen.

To tepper. Kanskje på tide med noen "guttefarger" snart?
Mye som opprinnelig ble lagt i brudekisten har blitt gaver etterhvert (denne, for eksempel). Jeg er ikke så knyttet til tingene at jeg aldri kan gi dem bort, hvis omstendighetene tilsier det. Men det er jo ingenting i veien for å ha et lite lager klart sånn for sikkerhets skyld, heller?

Luer. Den øverste raden er Gros djevellue,
den nederste er Aviatrix.
Her kan du se alle disse prosjektene og enda noen til på Ravelry.

14 kommentarer:

 1. Så mye fint du har laget! Jeg begynner også å få et ganske stort lager, men om 5 uker skal jeg endelig få begynne å bruke klærne! Disse kommer du til å få mye glede av:)

  SvarSlett
 2. Dette var lurt, skjønner godt at du strikker til småfolk for det er jo utrolig kjekt :) Klem fra Beth

  SvarSlett
 3. Oi, her var det mye flott, bare å vente på ullbarn! Ha en fin helg hos deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, og god helg til deg også :)

   Slett
 4. Får håpe du får en ullunge om ikke alt for lenge

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er lov å håpe, men det blir nok dessverre først om noen år :)

   Slett
 5. Barnestrikk er utrolig koselig, skjønner godt du har et lite lager. Babystrikkbehovet mitt får jeg dekket ved masse barselgavestrikk og tantebarnstrikk, siden mine egne er over den alderen, det er noe spesielt med små plagg som blir ferdig fort, og som er så sjarmerende i størrelsen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå mine jevnaldrende får i gang barneproduksjonen tror jeg det blir mye barselgaver. Foreløpig er det dårlig med babyer å barselstrikke til, men jeg regner med at det kommer når vi slutter å studere og begynner å jobbe.

   Slett
 6. Så mange flotte babyplagg! Enten du velger å gi de bort i barselgave eller bruker de til egne barn er det kjepefint å ha litt liggende.

  SvarSlett
 7. Så koselig - og uansett så har du jo strikket en masse flott!!!! I Estonia strikket jentene opp til 100 par votter på pinne 1.25 før de skulle gifte seg. Det var gaver til mannens familie og bryllupsgjester.... Tror din stil er litt mer moro!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Gudskjelov at det ikke er et krav for å få giftet seg i Norge, det hørtes gørkjedelig ut! Men det forklarer jo hvorfor de har så mange fine mønstertradisjoner, da, man måtte vel variere litt for å ikke bli helt gæærn av alle de vottene? :)

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...