tirsdag 1. mars 2016

Sukkertøy og søte saker

Jeg fikk plutselig så lyst til å strikke Aviatrix. Ikke fordi jeg planlegger å gi den til noen, men fordi det er et morsomt lite mønster som gir veldig søte resultater. Dessuten hadde jeg garn igjen etter å ha strikket gavesokkene.Aviatrix var et gratismønster i mange år, men nå er det blitt et betalingsmønster. Jeg hadde ikke spart på mønsteret fra sist jeg strikket lua så jeg kjøpte det på nytt. Vel verdt investeringen, dette er sikkert ikke siste gang jeg strikker luer av dette mønsteret. Det er helt avhengighetsskapende og veldig kjapt å strikke opp.Luene er strikket med forskjellige teknikker for forkorta rader. På den med rosa ribb brukte jeg "wrap & turn" metoden, men på lua med lilla ribb brukte jeg "german shortrows". Det er ikke så lett å se forskjell på bildene, men i virkeligheten synes jeg at german short rows ble litt penere.

De myke fakta;
Mønster: Aviatrix hat
Størrelse: Nyfødt & 3 mnd
Garn: Mor Aase Supersoft
Pinner: 3 mm
På ravelry: Aviatrix

A couple of little Aviatrixes, just for fun and to play around with different techniques for short rows. I'm really liking German short rows at the moment.

4 kommentarer:

 1. Søte luer :) Jeg tror jeg må strikke denne snart, har egentlig hatt planer om det lenge, men synes det er vanskelig å få short rows pent. Men det er jo en fin anledning til å trene på teknikker!

  SvarSlett
  Svar
  1. Absolutt en god anledning til å trene på teknikker! Jeg er enig i at det kan være vanskelig å få shortrows pent, men det finnes utrolig mange alternativer til wrap and turn, så det burde jo være mulig å finne noe som funker :)

   Slett
 2. Herlig fargefest - og veldig kult design!! Kjekt å ha liggende. Man vet jo aldri hva man får bruk for :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det er deilig med litt friske farger på pinnene innimellom alt det blå ;)

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...