søndag 21. juni 2015

Restegarnsgenser

Da jeg skulle strikke Ishavs-genser bestilte jeg først feil garn. Jeg synes det er vanskelig å se fargene skikkelig på Holst sine nettsiden og endte med å bestille noe som var alt for lyst. Noe måtte det jo brukes til, så nå er det slått sammen med restene fra sommerfugljakka og de hvite restene til Ishav.

Jeg surfet litt rundt på Ravelry og så etter fine gensere i flere fargetoner. Mange av dem er strikket med dobbelt garn, der man bytter ut først en farge-tråd og så en annen, og mange er strikket i struktur for å gjøre genserne mer helhetlige. Til slutt falt jeg ned på et design med striper og større fargefelt.

Størrelsen er beregnet med største presisjon og nøyaktighet; Jeg tok på med Ishavsgenseren, samlet sammen stoffet i ryggen til bolen så passe bred ut, festet overskuddsstoffet med en sikkerhetsnål, og så telte jeg hvor mange masker som ble til overs og baserte det nye maskeantallet på det. Jeg gjorde det samme med ermene, og dermed var det bare litt regning for å få økningene i bærestykket til å stemme.Denne genseren er som vanlig strikket med rund sal, for jeg mistet litt raglan-motet av denne jakka.

De myke fakta;
Mønster: Egenmekk
Garn: Holst Supersoft og Malsen og mor Shetland soft
Pinner: 3.5 mm
På ravelry: Blue Leftover Stripes and Blocks

When planning the Ishav sweater I first ordered yarn in the wrong color. With the wrong colored yarn and the left overs from Papilio I created an ombre block design. I calculated the stitches rather haphazardly, loosely based off of Ishav and then slimmed down.

4 kommentarer:

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...