lørdag 14. mars 2015

Ishavsgenser

Jeg har allerede vist bilde av Ishavsgenseren min, men jeg synes den fortjener en skikkelig post og noen flere bilder.

I begynnelsen av januar rotet jeg rundt på Instagram og snublet over denne posten. Jeg falt pladask for genseren, mønsteret og fargene var så utrolig nydelige sammen at jeg kjente at jeg måtte strikke meg en lik.


Dessverre var genseren ikke strikket etter mønster, og det spøkte for mulighetene til å få meg en Ishavs-genser. Jeg kunne sikkert hermet etter bildet, men synes det er dårlig gjort å plagiere noen andres ide uten lov. Jeg spurte Grete som hadde strikket genseren om hun hadde planer om å gi ut mønsteret, og selv om hun ikke hadde det var hun heldigvis så generøs at hun sendte meg notatene sine.
Den originale Ishavs-genseren var strikket fra bunnen og opp, men siden jeg nettopp har fått The Knitter's Handy Book of Top-Down Sweaters snudde jeg mønsteret og strikket fra halsen og ned. Litt mekking måtte til, men mønsteret lot seg egentlig godt tilpasse.

Jeg ønsket meg noe litt baggy, for å variere fra alle de tett-sittende genserene og jakkene jeg har strikket i det siste, så jeg økte til 400 masker før ermedeling.
Ballongermer
Garnet er Holst Supersoft. Det er så vidt jeg har forstått det samme garnet som Malsen og Mor Shetland Soft, bortsett fra at Holst garnet er uvasket, noe som vil si at det fortsatt har spinneolje i seg. Jeg liker veldig godt det uvaskede garnet, fordi jeg synes det er så morsomt hvor mye strikketøyet forandrer seg etter vask, men jeg vet at noen synes lukten av spinneolje er ubehagelig.

Det sier seg sikkert selv, men jeg er altså superfornøyd med resultatet! Takk til Grete for inspirasjonen!

De myke fakta;
Mønster: Basert på Ishavsprosjektet. Edit: Finnes nå som eget mønster.
Størrelse: Passe baggy ;)
Garn: Holst Super Soft i fargene Glacier og Bleached White
Pinner: 3.5 mm
På ravelry: Ishav

I found a beautiful sweater on Instagram and had to have it. It wasn't based on a pattern, but luckily Grete, who designed the original, was generous enough to send me the charts she had used. I changed directions and knit the sweater top-down. I wanted something baggy, so I increased to 400 sts before dividing for sleeves. Didn't do any decreases until the very end of the sleeves, to get balloon sleeves. I am ridiculously happy with the yarn, the colors, the design and the fit. A new favourite, for sure!

9 kommentarer:

 1. Utrolig flott genser, altså! Spesiell og fin :) Og kule modellbilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :D Ja, jeg følte at genseren var så kul at jeg måtte prøve å være litt kul på bildene ;) Dessuten blir jeg aldri fornøyd med bildene der jeg prøver å smile ;)

   Slett
 2. Genseren var knallfin ;) Flink som klarer å omvende geneseren selv.
  (Du spurte meg hva jeg hadde gjort feil på bøvertunen min......tror jeg har økt dobbelt opp i starten etter halskanen, men jeg har egentlig ikke brukt energi på å finne det ut ;) )

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Og det er ikke så vanskelig å snu genseroppskrifter på hodet, det handler for det meste om øvelse :)

   Slett
 3. Såg veldig deilig ut med ein litt "stor" genser. Trur eg tek med meg den ideen vidare....:)

  SvarSlett
 4. Wow, denne var virkelig fin! Du er flink!

  SvarSlett
 5. Dette er den lekreste genseren jeg har sett på lenge!! Sikker på at hun Grete ikke skal gi ut oppskriften?? Elsk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Foreløpig virker det ikke som om hun planlegger det :P Men hvis mange nok maser kan det jo være at hun ombestemmer seg? :P

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...