mandag 23. februar 2015

Jakka som ikke ville samarbeide

To av jentene på kullet mitt har misunnelsesverdige røde raglanjakker. De er enkle, korte og har litt 50-tallspreg over seg, og hver gang jeg ser en av dem tenker jeg at jeg må strikke meg en sånn. Da jeg var i Riga og hamstret garn hadde jeg bare to prosjekter i tankene*; Pinnsvin-jakka og en rød raglan-jakke. Da jeg fikk en bok om å strikke gensere fra toppen og ned til jul var det klart for å strikke rød raglan til meg selv.

Først strikket jeg prøvelapp, regnet ut strikkefasthet og valgte størrelse fra boka. Jeg strikket med friskt mot gjennom hele raglanøkningen og et godt stykke ned på bolen før jeg måtte innrømme for meg selv at dette ble alt for stort. Så jeg rekket opp, gikk ned en størrelse, reduserte antall økninger i ryggen og prøvde igjen.
Ryggen på andre forsøk
På neste forsøk ble ermene alt for trange. Først tenkte jeg at det fikk bare gå, men etterhvert ble jeg såpass irritert av det at jeg rekket den opp og strikket dem på nytt med færre økninger. Jeg syntes at jeg fikk alt for mye stoff under ermet, og tenkte at det kanskje ville bli mindre synlig hvis ermet ikke satt så stramt på armen. 
For mye stoff under ermene og i livet
Fordi jakka skulle være kort droppet jeg figurforming i livet og strikket rett frem gjennom bolen. Problemet er at jeg alltid strikker jakkene mine akkurat like lange, og siden denne jakka skulle være kort klarte jeg ikke bestemme meg for når jeg skulle slutte. Så jeg strikket og strikket, og plutselig var bolen blitt like lang som den pleier.

For lang, for vid, for rett i livet
Så da satt jeg der, men en jakke som fortsatt hadde for mye stoff under ermet, som fortsatt var litt for vid over bysten, som var alt for lang og uten figurforming. Og da var jeg så lei at jeg rekket opp hele prosjektet. Nå har jeg fått mønsteret på Damejakka Ellinor av Pinneguri, og siden jeg vet at jeg blir fornøyd når jeg strikker etter hennes mønster så får det røde garnet gå til den i stedet. Og hvis jeg følger godt med kan det til og med være at jeg klarer å stoppe bolestrikkingen i tide til å få en kort rød jakke likevel.

De myke fakta;
Mønster: Basic raglan fra Ann Budd's Top-Down Sweaters
Størrelse: 36
Garn: Latvisk ull
Pinner: 3.5 mm
På ravelry: Red raglan

* Resten av garnet ble kjøpt uten en plan, noe som kanskje forklarer hvorfor det stort sett har blitt liggene i skuffen

----------------------------------------------
Two girls in my class have enviable short retro red cardigans, and I wanted one for myself. This cardi, however, gave me nothing but trouble. It's based on The Knitter's Handy Book of Top-Down Sweaters. The first version got to big. The second version fit all right in the chest put the arms got too tight, and I had too much fabric under the arms. Then I forgot to stop knitting the body in time and got a sweater that was too long and didn't have any shaping. Then I got sick and tired, ripped the whole thing out and started again with a new pattern.

10 kommentarer:

 1. Utrolig irriterende når man ikke blir fornøyd med et så stort plagg! Kanskje du finner en løsning en dag. Lykke til med neste jakke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kjempeirriterende! Men heldigvis var det ikke så komplisert å strikke, så jeg hadde i alle fall ikke lagt alt for mye innsats ned i det.

   Slett
 2. Godt å sjå at dette skjer med andre og.... Men det var fin farge da!!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant :) Og enig, jeg liker jo fargen - det er derfor jeg har rekket den opp i stedet for å la den bli en UFO, så jeg kan bruke garnet på nytt :)

   Slett
 3. Nydelig farge på garnet, så hold ut! Lykke til med neste forsøk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, har allerede begynt og har høye forhåpninger om at det skal klaffe denne gangen!

   Slett
 4. Å nei så pyton!!! Du er god som har orket å rekke opp så mange ganger og likevel står på!!! Håper det klaffer med Elinor!! Fargen er jo fantastisk!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skikelig pyton :( Men jeg har troa på Elinor :D

   Slett
 5. Så kjedelig, håper på bedre strikkelykke på neste prosjekt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var ergelig. Og tusen takk :)

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...