fredag 16. januar 2015

Julegaver til en strikker

Jeg er sent ute med de siste jule-innleggene, men det er sånt som skjer når hverdagen treffer igjen.

Rett før jul vant jeg en jule-premie i en konkuranse hos Malsen og mor på Instagram. Jeg fikk denne fine boka, og to nøster deilig Semilla fra BC Garn. Når er jo jula strengt tatt over, men boka har flere basisoppskrifter som kan strikkes hele året i andre farger, og dessuten er det jo greit å ha den strikkede julepynten for neste år i boks.I tillegg fikk jeg selvfølgelig strikkegaver av familien. Jeg hadde ønsket meg, og ble kjempeglad for å få, denne boken;

The Knitter's Handy Book of Top-Down Sweaters av Ann Budd
Som jeg nevnte i Årskavalkaden har jeg blitt mindre og mindre interessert i å strikke etter andres mønster og mer og mer interessert i å finne på mønstrene selv. Så da er det supert med en bok som viser hvordan det skal gjøres. Denne boken blir nok et godt tilskudd til forsettet om å publisere egne mønstere i år.

Årets siste gave er fra meg selv til meg selv; Jeg har kjøpt Kate Davies' nye bok Yokes, og gleder meg til å få masse inspirasjon og forhåpentligvis lære enda mer om både strikkehistorie og genserkonstruksjon.

11 kommentarer:

 1. Jeg har vært litt dårlig til å kommentere i det siste, men har lest :) Gratulerer med flott premie og fine julegaver! Jeg venter noe fryktelig på Yokes, bestilte den 17. desember og den har ikke kommet ennå. Men jeg fikk masse annet fint strikkerelatert til jul, så skal vel ikke klage for mye ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så rart. Jeg bestilte 2 januar og har allerede fått den. Kanskje du skal sjekke med dem hva som har skjedd med din bok? Den ser veldig fin ut, har ikke rukket å lese hele ennå...

   Slett
  2. Oi, såpass kjapt! Har vært litt uheldig med posten i det siste, kan hende det er pga all posten som ble sendt før jul, men nå er det jo snart gått en måned, så det er rart ja ... Får etterlyse den snart!

   Slett
 2. Flott gave du har gitt deg selv. Skal bestille den om topdown sweaters. Ser ut til å være en god grunnbok. Yokes er jo bare en hel skatt i seg selv. Kos deg med den!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, top down sweaters er veldig grei, og tallene lar seg fint tilpasse til de fleste mønster, ser det ut som :)

   Slett
 3. Heldige du, så fine bøker! Jeg kunne tenkt meg begge to :-)
  Er spent på hvilken du strikker fra først ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg er veldig fornøyd. Koser meg med begge to, men det blir nok Ann Budd som kommer på pinnene først :D For da kan jeg finne på litt mer selv ;)

   Slett
 4. Sjølv om eg ikkje er så avansert innen strikking, ser eg at eg godt kunne hatt desse bøkene, eg òg ;) Heldige di som får så fine gåver - både frå andre og deg sjølv

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, bøkene er ikke egentlig så voldsomt kompliserte, men man kan jo gjøre det mer komplisert hvis man vil (særlig Ann Budd-boka) :)

   Slett
 5. Her var det mange gode boktips!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er bra bøker, kan anbefales :)

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...