tirsdag 17. juni 2014

Sirkelskjørt

Jeg har sydd igjen. Denne gangen et sirkelskjørt.

Snurr!
Skirkelskjørt er jo det enkleste i verden å sy, man bare klipper ut en stor runding av stoff, og et mindre hull til livet.Jeg brukte denne gratis vintageoppskriften til hullet i livet, og man kan merke at vi som befolkning har vokst. Jeg er strl S i nåværende klesstørrelser, men i dette gamle mønsteret måtte jeg faktisk bruke den største størrelsen!

Innerskjørt og kroklisse nederst                            Glidelås                                                        Legg i livet
Jeg blingsa på oppskriften da jeg klippet ut hullet til livet, og klippet den størrelsen som var ment å inkludere sømmonn. Siden jeg klippet ut sirkelen i et stykke skulle jeg klippet uten sømmonn, så jeg måtte lage noen legg. Har fått litt mer dreisen på glidelåser siden sist, da.

Her synes mønsteret på stoffet litt bedre
Linstoffet kjøpte jeg på Grønland for mange år siden, jeg tror det var på Saab tekstil, og foret er fra Stoff og Stil.Det fineste med sirkelskjørt er jo snurre-kapasiteten, så jeg må avslutte med et snurrebilde til:


A circle skirt for myself based on this free vintage pattern. You can tell the population as a whole as gained weight - I usually use size S, but in this pattern I had to go up to the largest size. The skirt is made from a linen fabric. I made a mistake cutting out the waist and added seam allowance, despite the fact that the skirt is cut from a whole piece of fabric. I made some folds in the side to compensate.

8 kommentarer:

 1. Det var knallfint! Både stoffet og fasongen. Fikk akutt lyst til å dra frem symaskina, men hvis du måtte bruke den største størrelsen er det ikke håp for meg ... Men oj, sirkelskjørt skal jeg lage altså! Husker mora mi hadde et tidlig på 80-tallet som hun hadde sydd selv, svart med et grønt og et magentafarget skråbånd på skrå over skjørtet. Kjempestilig!

  Fin var du i antrekket, og ikke minst fine sko - jeg har akkurat makne! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Glemte å si, veldig fine detaljer også! Jeg synes det gjorde seg med legg!

   Slett
  2. Ikke bli skremt av størrelsen - du kan bare måle hvor bred du er rundt livet og klippe ut et rundt hull med samme diameter. Det finnes masse sirkelskjørt-oppskrifter på nettet som kan tilpasses alle størrelser.
   Ja, jg elsker de skoene. Har et annet par i samme merke, synes det er veldig gode sko :)

   Slett
  3. Takk for tips! Ja, jeg tenkte i de banene selv også, at det sikkert var lett å tilpasse. Kanskje symaskina skal få luftet seg igjen i løpet av sommeren, det er årevis siden sist. Men jeg er veldig glad i skjørt, og det er jo supert å sy selv!

   Samme her, de er favorittskoene mine! Jeg har også et par andre sko i det merket, og de er også røde. Hadde litt dilla på røde sko i fjor, så det ble faktisk tre par :p

   Slett
  4. Haha, røde sko er kjempekult, da :)

   Synes definitivt du skal gi symaskinen en luftetur! Det er så morsomt å sy, og ikke minst er det ca 100 ganger mer effektivt enn å strikke - du kan ha et helt plagg ferdig på en kveld ;)

   Slett
 2. Fiiint skjørt! Luftig og sommerlig (passer jo fint nå framover)
  Ha en strålende helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ina! Jeg ble kjempefornøyd ^^

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...