torsdag 22. mai 2014

Lilla skjortekjole

Jeg har fått meg Pinterest, som har den uheldige bivirkningen at jeg får sett utrolig mange søte barnekjoler sydd av gamle herreskjorter. Det må det jo gå an å få til, tenkte jeg, og kjøpte meg en herreskjorte i størrelse XL på Fretex.

Herreskjorte med nogo attåt
Overdelen er basert på et skjorte-mønster i størrelse 4 år fra et Burda-blad fra 2008 som jeg fant nederst i syskrinet. Resten er sydd på gefülen, som vanlig. Grunnen til at alt sys på gefûlen her hos meg er selvfølgelig at jeg egentlig ikke kan sy etter oppskrift, så da er det tryggere å basere meg på mitt eget hode enn et mønster jeg sannsynligvis kommer til å misforstå.

Peter Pan-krage. Man trenger jo ikke å kunne sy
pene kanter nå man kan avslutte med skråbånd!
Fordi jeg ville ha et ordentlig fullt skjørt kjøpte jeg en meter med mørkelilla bomullsstoff på Panduro for å suplere skjørtet. I tillegg brukte jeg stoffet til å sy en Peter Pan-krage (så slapp jeg å finne en måte å gjøre halskanten pen), og jeg klipte ut skråbånd som jeg brukte til ermene og til bisebånd i sømmen mellom liv og skjørt.

Skåbånd på ermet, bisebånd i overgangen mellom liv og skjørt
Knappestolpen er sydd sammen nederst, for at den ikke skal sprette opp i bruk. Dessuten gikk ikke knappene helt ned til bunnen av skjorten, så de to nederste knappene er bare sydd fast utenpå knappestolpen. De øverste knappene kan åpnes og lukkes, så jeg skulle slippe å sy i glidelås.Der ser dere, jeg kan sy av andre ting enn jeans!

8 kommentarer:

 1. Så fin, med mange fine detaljer!

  (Innlegget ditt dukket ikke opp før i dag hos meg, virker som Blogger er litt ustabil om dagen ...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den er publisert i dag, så det må være noe galt med datoinnstillingene...

   Og takk ^^

   Slett
  2. Javisst, det ser jeg jo nå. Så snodig, det sto slik tidligere i dag i bloggrollen min, men nå står det noe annet igjen ...

   Slett
  3. Ja, jeg gikk inn og endret det manuelt, men jeg vet ikke helt hvordan jeg eventuelt skal fikse det sånn at det blir riktig automatisk. Vi får se hva som skjer neste gang jeg poster et innlegg, om det blir riktig da... Denne teknologien, altså, det er ikke så lett ;)

   Slett
 2. Å så søt! :) Så flink du er! :)
  Jeg er sååå misunnelig på dere som kan sy med maskin....
  Symaskin og jeg går dessverre ikke sammen... Når jeg ble født ble det bestemt at jeg skulle ha en fiende gjennom hele livet, og det var... Jepp, symaskinen....
  Men skulle ønske jeg kunne altså!!!

  Håper du får en fantastisk dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, så uflaks med den livslange fiendeskapen, da!
   Jeg har knota mye i mitt liv, men det er moro når man får det til. Og ikke minst går det så sabla fort unna, man kan lage et helt klesplagg på en ettermiddag eller to. Kjekt for meg som egentlig er ganske utålmodig ;)

   Slett
 3. Åh; nydeligste kjolen - flotte farger!

  Flink, du (:

  Trives du som student i Bergen? Ene snuppa mi studerer også psykologi.

  Ha en fin helg ^^,

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Torunn.

   Ja, jeg trives godt i Bergen, i august har jeg bodd her i 7 år, og jeg klager ikke :D Studerer datteren din også i Bergen? Psykologi er et spennende fag, hvilket program går datteren din på? :)

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...