lørdag 16. juli 2016

Grytekluter fra Rygja

Om noen ganske få dager reiser jeg hjem til Norge etter et semesters utveksling i USA. På vei hjem besøkte jeg en god strikkevenninne i Wisconsin, så jeg trengte en vertinnegave. Inspirert av Strikkepiken har jeg strikket grytekluter med et gammelt norsk koftemønster. Når jeg skal gi bort strikketøy liker jeg nemlig aller best å gi det til andre strikkere, for de setter ordentlig pris på det.


Dette mønsteret er Rygja fra Sandnes. Jeg hermet etter Strikkepikens oppskrift, men siden jeg strikket i tykkere garn la jeg bare opp 44 masker på hver pinne og kuttet ut første og siste bord for å få færre omganger.

Resultatet er et par grytekluter som måler 19x19 cm. De var både morsomme og kjappe å strikke, og ble tatt veldig godt i mot.

De myke fakta;
Mønster: Koftemønsteret Rygja, inspirert av Strikkepiken
Størrelse: 19x19 cm
Garn: KnitPicks Dishie (amerikansk bomullsgarn)
Pinner: 3 mm
På ravelry: Rygja

Gifting knits to knitters is my favorite thing, because they truly know how to appreciate it. These potholders were a gift to a knitting friend in Wisconsin who hosted me for a few days on my way back to Norway. The pattern is from an older Norwegian cardigan pattern called Rygja.

8 kommentarer:

 1. Superfine - og veldig gøy å gi bort skikkelig norsk mønster på den måten. Så koselig gjort. God reise hjemover��

  SvarSlett
 2. Oooooh, kjempefine! Har du tilfeldigvis litt bonusinfo som garnmengde og strikkefasthet? :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Obs, litt sent svar! Brukte til sammen ett nøste (100 gr) av hver farge for å lage to grytekluter. Strikkefastheten var ca 20 m og 28 omg per 10 cm, og garnet har en løpelengde på 174 m/100 gr (87 m/50 gr).

   Slett
 3. Så fine! Liker mønsteret og fargene veldig godt. Nå har du kanskje kommet hjem, i så fall: Velkommen hjem!

  SvarSlett
 4. Oy, så fine disse ble! :) litt rart å se at noen andre har samme for dem er jo "mine liksom" og ligger her hjemme, men samtidig er det fryktelig stas at du lar deg inspirere og strikker dem så flott!! :) :)

  Og btw, takk for at du linker :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hyggelig at du likte dem! Og selvfølgelig linker jeg, vil jo ikke gi noen inntrykk av at det er jeg som har kommet på dette når jeg bare har hermet etter deg :)

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...