mandag 8. februar 2016

Internasjonale lopper

Som jeg nevnte da jeg skrev om jakka som ikke ville samarbeide var det meste av Riga-garnet mitt kjøpt uten en plan. Loppa er et resultat av noe av det planløse-garnet, men det måtte suppleres med litt norsk Finull for å få nok farger i bærestrykket.


I kjent stil ligger jeg et stykke bak på trendene, med et Pinneguri-mønster som er halvannet år gammelt.


Jeg lærte av mine feil (og mine mer vellykkede modifiseringer) fra Sinnasaujakka - Loppa er strikket i en størrelse mindre for å ikke bli bulkete i ryggen (jeg flyttet ca 20 masker fra ryggen til ermer og forstykker), og jeg gjentok halsfellingen, selv om jeg valgte å gjøre den litt videre denne gangen.Jakka er klippet opp uten heklekant, fordi jeg skulle sy på dette søte båndet jeg har kjøpt på Karmin Gaver og Garn i Kristiansand. Knappene er kjøpt på Britex, en stoffbutikk ved Union Square, som kan anbefales hvis du tar deg en tur til San Francico en gang.


Bildene er forøvrig tatt i Chinese Pavilion i Golden Gate Park, en kort rusletur fra huset mitt.

De myke fakta;
Mønster: Damejakka Loppa
Størrelse: S
Garn: Latvisk garn + Finull
Pinner: 3 mm
På ravelry: Pink fleas

International fleas:
This cardigan is knit in the yarn I bought in Riga, and is supplemented with a couple of skeins of  the Norwegian yarn Finullgarn to get enough colors for the yoke. The construction is almost identical to the Angry sheep cardigan, which is the basis for my hedgehog version, so I knew what modifications I needed to make. The buttons are bought at Britex near Union Square in San Francisco (I highly recommend this store), and the pictures are from the Chinese Pavilion in Golden Gate Park.

12 kommentarer:

 1. Oh wow - så vanvittig flott den er Maria!!! Herlige farger til deg!!! Og så lurt å flytte masker - helt umulig å få passform på mine to jakker. Bulker i ryggen er igrunnen det verste. De gikk ikke engang bort da jeg tovet min loppe... Håper du blir fornøyd med din - flott med bånd også!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen, tusen takk. Jeg får ikke helt sagt hvor fornøyd jeg er!

   Jeg vet, jeg har også strevd med passform over ryggen. Ser at Pinneguri har begynt å anbefale å basere valg av størrelse på målet over bysten (heller enn rundt bysten). Jeg tror det er lurt, det hjelper nok på størrelsen, men det er nok nødvendig å flytte litt masker også.

   Slett
 2. Jakken din er virkelig fin! Jeg jakter på inspirasjon,har et lite alpakka-lager jeg ønsker å bruke opp;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Loppa egner seg for å bruke rester, men du får ikke *brukt opp* så mye, dessverre - det går bare noen får gram av hver av fargene i bærestykket.

   Slett
 3. Den ble veldig fin! Nydelige farger og gratulerer med riktig størrelse. Mine jakker til meg selv har stort sett blitt allllt for store.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Strikkepause! Jeg har jo strikket en sinnasau før, så jeg visste at jeg måtte ned en størrelse. Det var med andre ord prøving og feiling involvert ;)

   Slett
 4. Den ble jo superfin! Sitter fint på deg og herlige farger. Det ser herlig ut med vår i San Francisco, du er heldig :)

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...