mandag 19. oktober 2015

På pinnene IV - Dårlig strikkesamvittighet

Jeg varierer litt mellom å ha ett eller flere prosjekter på pinnene, men egentlig er jeg en monogamist. Akkurat nå har jeg likevel tre prosjekter på pinnene, for hver gang jeg har støtt på et problem i ett prosjekt har jeg bare begynt på et nytt.

Først ut var en liten jakke, som mangler 2 cm ribb på det ene ermet, knappestoler og halvparten av en traktor i maskesting, men jeg har gått tom for blått garn. 
Nesten ferdig
Så i stedet for å dra og kjøpe et nøste til (helst så fort som mulig for å øke sjansen for at Husfliden fortsatt har samme innfarging inne), så satte jeg jakka på pause og la opp en genser til meg selv. Etter å ha strikket halve bærestykket har jeg måttet innse at trådene på baksiden er alt, alt, alt for stramme, og at dette ikke er et problem jeg kommer til å klare å blokke bort. 

Bulk-bulk-bulk
Genseren må rekkes opp, men i stedet for å gjøre det la jeg heller opp Loppa. Og i Loppa fant jeg endelig et prosjekt jeg er fornøyd med (foreløpig, i alle fall). Nå som jeg er ferdig med bærestykket satser jeg på at dette blir et avslappende prosjektet, og så får opprekking og garninnkjøp komme og redde de andre prosjektene når motivasjonen tar meg.

Rosalopper - gøyal strikk
Tidligere innlegg:

On the needles I have a guilty knitting conscience. Every time I bump into a problem lately I just switch to a different project. The children's cardigan ran out of yarn with just button bands, half a duplicate stitch tractor and a few cm of one cuff. Next I started a sweater for my self where the floats in the back turned out way too tight, so the whole thing puckers. Now I am knitting Flea - A lady's cardigan, which is thankfully going well.

11 kommentarer:

 1. Herlige farger i Loppa. Og pytt pytt med det andre - ikke stress med det. Strikk skal være kos og gøy!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke sant, jeg prøver å ikke ha dårlig samvittighet. Plutselig blir jeg motivert igjen, og da plukker jeg opp disse prosjektene :)

   Slett
 2. Dårlig strikkesamvittighet er ikke noe gøy, så vekk med det! Alle prosjektene dine ser så fine ut, er det egne design de to første? Jeg likte traktorjakka veldig godt, med den høye halsen og stripene på ermene. Loppa di blir veldig fin, og litt morsomt at vi igjen strikker på det samme, hihi :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Forresten lurt å ikke vente med halskanten, jeg skulle ønske jeg hadde gjort det samme - da ville jeg valgt en annen farge til kantene enn den jeg tok fra starten av. Det gjør jeg neste gang!

   Slett
  2. De to første er mer eller mindre egne design - traktorjakka er løst basert på Nøstebarns kragejakke, men med annen strikkefasthet og striper i raglanfellinga. Genseren til meg selv er basert på tallene fra Røff Tunika, som jeg også brukte da jeg strikket Lopapeysa, men mønsteret er mitt eget. Det er 3 tråder i hver eneste omgang, og det er nok der problemet ligger.

   Hvordan går det med loppa di, da? Tror du har kommet litt lenger enn meg. Jeg legger opp med provisorisk opplegg fordi jeg vil strikke halsen lik som på pinnsvinjakka mi - jeg synes pinneguri-mønstre ofte har litt for åpen hals og jeg fryser mye i halsen ;)

   Slett
  3. Det er en god grunn :) Jeg er mest glad i litt åpen hals selv, sånn estetisk sett (på meg) men skjønner poenget med frysing! Det går ikke kjempefort med Loppa, glemte den blant annet igjen da jeg skulle på hyttetur med mange timer på tog til og fra, men jeg er snart ferdig med det ene ermet , og har vel kommet tre-fire cm av gårde på bolen.

   Aha, kragejakka ja. Syntes jeg kjente den halsen vagt igjen, men jeg falt veldig for din utgave! Tror jeg må kopiere de stripene neste gang jeg strikker til en liten gutt jeg kjenner (han fyller snart to år og han skal få en "røkejakke" av meg :p)

   Slett
  4. Å nei, å glemme strikketøy på tog er jo ikke bra!

   De stripene er veldig morsomme synes jeg - det blir mye nøster å holde styr på når man strikker gobelinstrikk, men det er verdt det, synes jeg :)

   Slett
  5. Nei, det er skikkelig dumt i grunnen, særlig når matpakka også lå oppi strikketøyposen :p

   Gobelinstrikk! Det har jeg aldri hørt før, takk for nytt uttrykk i strikkevokabularet!

   Slett
  6. Bare hyggelig :P Det er det samme som intarsia på engelsk, hvis det er mer kjent :)

   Slett
 3. Så deilige friske gladfarger på loppa di! skikkelig flott =)

  SvarSlett
 4. Kjenner seg igjen der ja. Den loppen din ble nydelig i fargene.
  Klem

  SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...