fredag 15. mai 2015

Liten lekedrakt

Da jeg begynte på studiet mitt strikket jeg mest barneklær. Jeg er av den oppfatning at barneklær er godt egnet som nybegynner-prosjekter, for man lærer å konstruere plagg samtidig som man faktisk har en sjanse til å bli ferdig med noe. Nå har jeg avansert til voksen-klær, og strikker nesten ikke annet.

Front
Da jeg var midt i den verste babystrikk-perioden lovte jeg noen medstudenter at alle på kullet som fikk barn i løpet av studiet skulle få et lite strikkeplagg. Løftet genererte ikke noen babyboom blant medstudentene akkurat, så dette er min andre kull-gave på over 3 år.

Rygg
Jeg har strikket en liten lekedrakt fra Den store guttestrikkeboka. Til å være en bok som virker som den er rettet mot folk som ikke har strikket så mye før synes jeg ikke oppskriftene er kjempegodt forklart. Dessuten skjønner jeg ikke helt hvorfor denne drakten er strikket i to deler - jeg har strikket den rundt.

Lukking i skrittet

Jeg har riktignok ikke barn selv, men jeg har jobbet lenge nok i barnehage til at jeg vet at babyklær bør kunne åpnes "nedenfra". Derfor lot jeg være å sy sammen oppleggskantene. I stedet plukket jeg opp masker, strikket en kort ribb og sydde i trykknapper.

Trykknapper
Fordi baby merino ikke er det mest robuste garnet i verden, og fordi trykknapper er ganske belastende på et plagg sydde jeg et lite bånd på innsiden av hver ribbekant. Jeg tok noe jeg hadde liggende, et skråbånd fra Stoff og stil. Jeg vil ikke bruke det som kanting på klær, for jeg synes det er alt for stivt, men til denne bruken passet det godt. Skråbånd har den egenskapen at de er ganske elastiske, noe som er en fordel slik de vanligvis brukes, men en ulempe for meg. Dessuten var de litt for brede, så jeg dro dem ut så de ble tynnere og mindre elastiske, og da ble de akkurat riktige.

Skråbånd
Det blir litt dødt på bloggen mens det nærmer seg eksamen. Jeg kommer sterkere tilbake i juni.

De myke fakta;
Mønster: Babydrakt fra Den store guttestrikkeboka
Størrelse: ca 3 mnd
Garn: Drops Baby Merino
Pinner: 3.5
På ravelry: Babydrakt

Little romper
When I started studying in my current program I was new to knitting and primarily knit baby clothes. It is my decided opinion that baby clothes are the perfect starter project, because you learn garment construction, at the same time as gauge isn't really crucial (at some point or another it will probably fit). In the middle of my baby knitting period I promised my fellow students that everyone who had a kid before graduation would get a knitted baby garment. This little romper is knitted in baby merino, and I modified the pattern to have an opening at the bottom for diaper changes.

16 kommentarer:

 1. For et fantastisk flott forseggjort plagg. Du er så god!!! Veldig smart å sy bånd i før trykknappene også!!! Heldige mottaker!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Hvis man skal gi noe i gave bør det jo være gjort skikkelig ;)

   Slett
 2. Kjempe fin babydrakt, nei hvorfor disse ikke strikkes rundt er ikke godt å si..

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg mistenker at det er fordi at de som skriver mønsteret skal slippe å forklare hvordan man setter sammen for- og bakstykke ;)

   Slett
 3. Så fint og nøyaktig arbeid! Heldige de som får den. Lykke til med eksamen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, får håpe de blir fornøyde :D

   Slett
 4. Søt drakt i retrofarge, og med knapper som passet veldig fint til. Så lurt med båndet! Det skal jeg huske hvis jeg strikker denne en gang til, eller neste gang jeg bruker trykknapper i et strikkeplagg. Morsomt at du også har prikkete turkis duk som bakgrunn :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :D Ja, med et sånt retro mønster synes jeg det passer best med litt duse farger, ser at det er flere andre på Ravelry som har valgt samme farger. Bakgrunnen er sikkert inspirert av deg - jeg har en tendens til å huske gode ideer og ikke hvor jeg har dem fra, og så tror jeg at jeg har funnet det på selv ;) Men denne bakgrunnen er faktisk gavepapir - det samme som romperen ble pakket inn i til slutt.

   Slett
  2. Aha, lurt! Det er jo det som er fint, at vi kan inspirere hverandre :)

   Slett
 5. Kjempefin drakt. Denne har jeg strikket også, og jeg er enig i at oppskriften er litt rar. Jeg strikket også denne rundt, og ikke i to deler. Men jeg tenkte ikke på å ha knapper mellom bena, det var smart. Og en søt liten detalj med båndet. Regner med at mottaker blir fornøyd med denne!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, vi får håpe det ;)

   Slett
 6. Veldig søt drakt! Jeg har vurdert om jeg vil strikke denne selv. Jeg må forresten si at den store guttestrikkeboka har vært en skuffelse fra min side. Plaggene er jo fine, men oppskriftene er veldig mangelfulle. Hvordan skal man liksom gå frem når hverken strikkefasthet eller mål på ferdig plagg er oppgitt? Jeg synes det er frustrerende å lese og er ikke en nybegynner engang! Glad jeg bare lånte min mors eksemplar og ikke brukte penger på boken selv!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Den blir søt, men de er ganske små i størrelsene - lurt å huske på.

   Jeg har bare strikket dette ene plagget fra Den store guttestrikkeboka (lånte den på biblioteket), men her sto både strikkefasthet og mål. De sto på en annen side enn selve instruksjonene, da. Ikke så intuitivt, men bla litt i sidene rundt selve oppskriften, så bør du finne det. Med mindre de har falt ut av noen av utgavene da - det ville i så fall vært veldig dumt :/

   Slett
  2. Glemte forresten å spesifisere at de manglene jeg nevner, ikke er i denne oppskriften men i noen andre i boken. Jeg liker å bruke mål/strikkefasthet når jeg strikker, sånn jeg vet proposjonene blir riktige og sånn, så det blir litt som å strikke i blinde :)

   Slett
 7. Hei! Hvordan gikk du frem for å strikke rundt?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hilde :)
   Trikset er å vite hvor man skal strikke sammen de to delene og hvor man skal ta dem fra hverandre igjen. Jeg går ut i fra at du har mønsteret, så for å ikke gi vekk detaljene i mønsteret skal jeg be deg telle setninger.
   Slik gjør du:
   - Følg instruksjoner for bakstykket til du har gjort de 3 første setningene. Legg arbeidet til side, begynn på forstykket.
   - Følg instruksjoner for forstykket til du har gjort de 2 første setningene. Strikk forstykket og bakstykket sammen, sett et merke i hver side så du vet hvor delene begynner og slutter.
   - Strikk rundt og rundt mens du følger instruksjonene for bakstykket, setning 4-7. (husk å felle to m på forstykket OG to m på bakstykket hver gang du feller).
   - Strikk buksen høyere bak.
   - Begynn ribben for bakstykket og rillestrikken for forstykket samtidig.
   - Etter at du har felt av bakstykket strikker du resten av forstykket som beskrevet i mønsteret (setning 6 og utover i forstykke-instruksjonene)

   Håper det ga mening. Lykke til :)

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...