søndag 19. april 2015

Brutte (nyttårs-)løfter

Jeg har falt av nyttårsforsett-lasset. Jeg skrev jo i januar at jeg skulle bli flinkere til å si nei til bestillingsstrikk, men når har jeg altså sagt ja til noe likevel.
Kofte med montering!
Da jeg var i San Francisco møtte jeg en dame som hadde strikket mye som student (omtrent på den tiden da jeg ble født), og som hadde en genser fra den tiden som var blitt nesten ferdig før hun gikk tom for garn. Når hun spurte om jeg kunne prøve å strikke den ferdig klarte jeg ikke å si nei. Først og fremst fordi jeg fikk litt fnatt av å tenke på at hun hadde noe liggende som hadde vært nesten ferdig så lenge, og fordi hun var veldig hyggelig, og bittelitt fordi hun er president for en forskningsgruppe der jeg veldig gjerne vil på utveksling.
Ikke helt moderne snitt.
Genseren manglet ca 4 cm på forstykkene, så jeg rekket opp 2 cm fra bakstykket og strikket forstykkene med det garnet. Jakka ble altså 2 cm kortere enn angitt, men det ser ut som om det gikk greit. Deretter måtte ribben nede rekkes opp og strikkes kortere for å frigi garn til knappestolper og halskant, og nytt garn måtte kjøpes inn for å sy genseren sammen.
Ryggen
Jeg var utrolig heldig, og på den tredje strikkebutikken jeg var innom fant jeg et garn i nesten akkurat samme farge. Det er ikke så lett å se at denne sømmen er sydd i feil garn;
Skuldersøm
Det blågrå garnet er akryl eller akrylblanding, tror jeg, men mønsteret, lusene (eller "snowflakes", som oppskriften kaller dem) og kantene er strikket i ren ull. Oppskriften er en gammel "scandinavian" oppskrift fra 40-tallet, det er uklart for meg om det er svenske oppskrifter som er oversatt til engelsk, eller om de er laget spesielt for det amerikanske markedet.
Dansande flickor och pojkar
Copyright 1946
Jeg har bare montert en bitteliten dukkegenser før, men jeg synes det gikk greit, selv om det tok mye tid. Jeg er nok fortsatt mest tilhenger av sømløs konstruksjon, av den enkle grunn at det tar mye kortere tid fra man slutter å strikke til genseren faktisk er ferdig.

9 kommentarer:

 1. Så spesiell historie - og all ære til deg som gjorde den ferdig!!! Og det ble bra resultat!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Med instruksjonsvideoer på garnstudio.com var det ganske lett å lære seg montering, synes jeg. Selv om det sikkert er mange ting som kunne vært gjort bedre, men det er det jo alltid :P

   Slett
 2. Jojo, du datt av nyttårsløftet, men med en god grunn! Bra jobba!

  SvarSlett
 3. Syns den ble kul, jeg! Nesten synd at det er så mye akryl, hehe. Bra jobba!
  Så får vi bare håpe det ordner seg med utvekslingen ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Uff, ja, tenk å legge så mye arbeid i en akryl-jakke! Amerikanere, altså!

   Slett
 4. Syns den ble kul, jeg! Nesten synd at det er så mye akryl, hehe. Bra jobba!
  Så får vi bare håpe det ordner seg med utvekslingen ;-)

  SvarSlett
 5. Wow, den var jo fantastisk flott! Kjempefin jobb du har gjort her!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk :) Den var jo som sagt nesten ferdig, så kan vel ikke ta på meg for mye av ren. Men jeg ødela den i alle fall ikke i monteringen ;)

   Slett

Tusen takk for at du tar deg tid til å kommentere!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...